Dovia Etelä-Suomen Sanomissa ja Puuviesti-lehdessä

Dovian kasvu ja kehitys huomioitiin Etelä-Suomen Sanomissa 29.10.2023 ja Puuviesti-lehden 5/2023 julkaisussa.

”Vielä muutama vuosi sitten Dovia näytti kovin erilaiselta firmalta. 1960-luvulle asti juurensa ulottava mutta nykymuodossaan noin runsaan 30-vuoden ikäinen yritys toimi Villähteellä vanhoissa tiloissa. Tekeminen oli enemmän pajamaista kuin teollista toimintaa, yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja toinen omistaja Keijo Holsti kuvailee.

– Oli selvää, että toimintaa oli pakko kehittää jollakin tavalla ja tehokkuutta oli saatava lisää, hän kertoo.

Yhtiön tuotanto päätettiin muuttaa uusiin tiloihin Katsastajankadulle. Samalla ulkopuolisella konsultilla teetettiin tehdassimulaatio eli 3D-malli siitä, miten tehdas toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Ympäristöasiat ja vastuullisuus ylipäätään otettiin vakavasti: esimerkiksi maalit vaihdettiin vesiliukoisiksi, työturvallisuus nostettiin uudelle tasolle.

– Me haluamme olla hyvä yhtiö ja hyvä työnantaja, Holsti sanoo.

Kannuksensa suurteollisuuden puolella hankkinut Tyrväinen palkattiin sekä kehittämään tuotantoa ja yrityskulttuuria että johtamaan liiketoimintaa.

Dovia työllistää nyt 17 omaa työntekijää ja alihankkijoita. Lisärekrytointeja on todennäköisesti edessä. Tällä hetkellä tehdas toimii osittain kahdessa vuorossa.”

Etelä-Suomen Sanomien artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan tilaajille osoitteessa: https://www.ess.fi/paikalliset/6312784

Puuviesti 5/2023 näköislehti on julkaistu osoitteessa: https://puuviesti.fi/wp-content/uploads/2023/11/Puuviesti-5-2023.pdf

Scroll to Top